logo

Etusivu


Nykyinen Sievinkylä


Sievinkylän Kehitys Oy


Sievinkylän yritykset


Historia


Asunto Oy Turvakankaan synty ja historia


Menneisyys kuvin ja linkein


Palaute ja tilauslomake

Sievinkylä tutuksi, terveellinen ja liikunnallinen kylä.


Sievin asutus alkoi täältä Sievinmäeltä 1500-luvun alkupuolella. Vanha Kokkola-Kajaani tie sijoittui tälle paikalle, ja toimii nyt kylätienä. Tässä oikealla on Sievinmäenjärvi, joka on kalaisa pilkkijärvi. Matka jatkuu Sievinkylän Nuorisoseuran talolle, joka on ilmeisesti ainoa Sievissä toimiva Nuorisoseura. Seura järjestää nuorille hiihtokilpailuja valaistulla kahden kilometrin mittaisella ladulla. Sievin kunnan vapaa-aikapuoli hoitaa latupohjan kiitettävässä hiihtokunnossa. Ensimmäiset hiihdot tällä pohjalla pidettiin vuonna 1981. Luistelutyylin hiihto vaati leveämmän hiihtouran. Teimme pohjatyöt -90-luvulla uusiksi ja samalla urasta saatiin niin leveä, että siinä on mahdollista harrastaa molempia hiihtotyylejä.

sievinmäenjärvi


Sievinmäenjärvi
nuoppari
Sievinkylän nuorisoseura

Vanha soramonttu nimeltä ROHMU toimii koko kylän uimakeitaana. Ensimmäiseksi teimme maisematyöt. Tasoitimme pohjan ja luiskasimme rinteet, sekä istutimme puun taimia aukkoihin. Seuraavaksi rakensimme saunan ja pukeutumistilat, sekä laiturin ja avantopaikan. Hankimme sähköliittymän saunalle, joka mahdollisti meille lämpimän pukeutumistilan ja avannon aukipitämiseen pumpun voimin. Viimeisimpänä olemme harjoitelleet jääsaunan tekoa. Vuoden 2016 rakelma oli  jo kolmas, joista kahdessa on onnistuttu. Valmiina on myös hyppylaituri ja vaijerirata. Näiden palvelujen rakentaminen on kestänyt 10 vuotta. Syksyllä 2021 rakensimme talkootyöllä uuden laiturin saunan edustalle upealla katteella, joka valaisee pimeinä iltoina uimareiden kulkua laituria pitkin.

monttu1 monttu2
Uusi laituri kauempaa
liiteri
vene saunapiha laavuineen

Kylätalon piha-alueella oleva jäädytetty ja valaistu kaukalo palveli luistelijoita ja lähinnä jääkiekkoporukkaa vuoteen 2016 asti. Kaukalon saneeraus on lähitulevaisuuden hanke ja samalla etsimme tälle uutta paikkaa. Sijoituspaikka tulisi olla sellainen, että pelaamisesta aiheutuva melu ei olisi kellekään häiriöksi.

kylätalo tieltä
Kylätalo Rautiontien puolelta
kylätalo pihalta

Kylätalo pihan puolelta

Jyringin metsästysseuran monitoimitilat sijaitsevat Sievinkylän laidalla ja pyyntialueen keskivaiheilla. Seuraan liittyminen mahdollistaa metsästyksen seuran alueella. Monitoimitiloissa on mahdollista järjestää perhejuhlia ja erilaisia riistanhoitoon liittyviä kursseja.

Louekallion hiihtokeskus on verraton vapaa-ajan viettopaikka. Laskettelurinne kaikkine palveluineen on tuottanut useita maailman parhaita lumilautailijoita. Keskus palvelee hiihdon harrastajia lähimaastoon tehdyillä laduilla, sekä ”Muttiladun lähtö/kääntymispaikkana. Kesällä keskus toimii saman yrittäjän toimesta erilaisten aktiviteettien suorituspaikkana.

Vanhankirkon kappeli on neljäs kirkko samalla paikalla. Kappeli valmistui 1954 ja toimii erilaisten kirkollisten tilaisuuksien järjestäjänä. Kirkon piha- ja hautausmaa ovat erittäin maisemallisesti hoidettuja. Alaportin vieressä on nähtävänä kuppikivi.

kappeli1 hautuumaa3
kuppikivi kuppikivitietoa

Valaistua tiestöä on n. 7 km. Valot luovat kylälle tunnelmaa ja turvallisuutta, sekä valtion teille, että kyläteillä, joissa ulkoillaan merkittävän paljon pimeään vuodenaikaan.

assaviitta markkulaviitta
vkn risteys aholanperän risteys
laksontien risteys rääsiöntien risteys

Vanhat asuinalueet kertovat historiaa kylän asutuksesta ja rakennustyyleistä. Vanhempi rakennuskanta sijoittuu kyläteiden varteen, sekä vanhan Kokkola-Kajaanitien tuntumaan. Uudet asuinalueet ovat Veikkolan asuntoalue, Turvalan alue, jonne sijoittuu vuosien -82-87 rivitalorakentaminen, sekä kolmantena uutena alueena on Verrosenkulman mäntymetsät. Osayleiskaavassa on merkattu 70 rakennuspaikkaa, joista osa on hyvin suuria. Osalle suurista tonteista voi rakentaa vaikka hevostallin asuinrakennuksen viereen. Uudet tonttialueet ovat mäntypuuvaltaisia ja maapohjaltaan hiekkaa.

rivitalo3 rivitalo2
rivitalo1

Terveellisen asuinympäristön läheltä luontoa ja lähiliikuntapaikat löydätte Sievinkylältä.

pelto4 pelto6
tanhutie pelto3
laidun pihakoristeet

kylätalon piha3

Grillikatos ja leikkimökki kylätalon pihalla
kangaspuut

Kudontaluokka käsityön harrastajille kylätalon yläkerrassa
sali
Kerho- ja liikuntasali kylätalon alakerrassa
kylätalon piha2
laavuVanhankirkon Eskolan sillan kupeesta löytyy grillauspaikka tuli

viitat sieviin ja kokkolaan
Vanhankirkon tiehaara Kokkola-Kajaanintiellä
leirikeskusviitta


Yksi kilometri Vanhankirkon liittymästä Kokkola-Kajaanitietä

Sivun alkuun